کتاب، در موضوع تربیت فرزند
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم
این کتاب تألیف علیجان رحمانی یزدری است. آن را انتشارات مشهور در سال ۱۳۷۹ ش و بار دیگر در سال ۱۳۸۱ ش در قم منتشر کرده است، در ۲۸۰ صفحۀ رقعی و با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه. مؤلف انگیزۀ خود از تألیف کتاب را جلوگیری از باورهای غلط تربیتی و آسیبهای آنها دانسته است. به عقیدۀ او تربیت امر دشواری است و والدین نباید خودسرانه به فعالیتهای تربیتی اقدام کنند.
کتاب در سه بخش تنظیم شده است. مؤلف در بخش اول به باورهای موجود راجع به اهداف تربیت اشاره دارد، باورهایی که به نظر وی آسیبزاست. او پرسشهایی مطرح میکند، نظیر اینکه تربیت فقط خودپروری است یا پرورش بدن و یا سازگاری خود با وضعیت موجود؟ در بخش دوم به موضوعاتی مانند شتابزدگی در تربیت، کودکآزاری، فرزندسالاری، تربیت فعال یا فعلپذیر، آموزش دینی کودکان و… میپردازد. در بخش نهایی مسائلی نظیر اهمیت گفتار در تربیت، تنبیه و مجازات و همچنین نقش دوران جنینی در شکلگیری شخصیت کودک بررسی میشود.
علیجان رحمانی تحصیلات علوم دینی خود را در شهرهای مشهد و قم ایران به پایان رسانده و تا کنون بيش از ۱۲ عنوان کتاب تألیف کرده است. او مؤسس دو کتابخانۀ عمومی در افغانستان است (شریفی، ۱۳۹۸).
منبع:رحمانی یزدری، علیجان. (۱۳۸۱). آسیبشناسی تربیت. قم: مشهور؛ شریفی، محسن. (۱۳۹۸). مصاحبۀ تلفنی محسن شریفی با رحمانی یزدری. ۱۰ قوس ۱۳۹۸.