کتاب، مجموعه شعر
مؤلف: نادر احمدی
جلد اول، ویراست دوم
آهوی همیشه دویده در من اثر حسین حیدربیگی است. این کتاب را انتشارات عرفان در سال ۱۳۸۶ ش در تهران منتشر کرده است، در ۱۱۸ صفحۀ رقعی با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه. این دفتر نخستین مجموعه از شعرهای حسین حیدربیگی است. در این مجموعه سیوهشت غزل، یک رباعی، چهارده قطعه شعر آزاد و چهار قطعۀ نیمایی از سرودههای این شاعر گرد آمده است.
شعرهای شاعر، به خصوص در غزلها، از فضایی روستایی نشان دارد و در کنار آن، عشق و مهاجرت دو عنصر بنیادی در آنهاست. عشق در این مجموعه گاه شکل فرازمینی به خود میگیرد. به گونهای که میخواهد از عشق زمینی بگریزد و در «جایی میان زمین و آسمان، راهی نرسیده به هیچ جا» سیر میکند (کتابخانه، ۱۳۹۳: ۱۱۰). البته در رئالترین شکل آن هم، شاهد یک عشق روستایی هستیم (جعفری، ۱۳۸۷: ۹۵). همان گونه که مهاجرت و آوارگی در شعرهای این کتاب به مهاجرت فیزیکی از کشوری به کشوری دیگری محدود نشده است، عشق و غربت نیز صورت نمادین یافته و سفر انسان به عالم خاک را بیان میکند.
ردپای گویش محلی شاعر در زبان این شاعر بارز است و همین، گاه شعرهای این کتاب را دچار ابهام میکند، ضمن این که تازگیهایی هم به همراه دارد. حسین حیدربیگی با آهوی همیشه دویده در من کوشیده است تلفیقی از گویش بومی و زبان امروز فارسی را در قالب نو و کلاسیک به نمایش بگذارد و دغدغههای انسانی را در پیرنگ عشق و مهاجرت باز بگوید.
حسين حيدربيگی متولد 1355 ش در قریۀ سیرک ولسوالی سنگتخت و بندر است. حیدربیگی عضو مؤسسه فرهنگی درّ دری است و اکنون (۱۳۹۹ ش) مدیر مسئول فصلنامۀ ادبیات معاصر، مسئول دپارتمنت ادب و هنر و آمر انتشارات بنیاد اندیشه است.
منابع: «کتابخانه». (۱۳۹۳). ماهنامۀ درّ دری. کابل (شمارۀ ششم). سال اول. ص۱۱۰؛ جعفری، علی. (۱۳۸۷). «این مرد روستایی عاشق». در فصلنامۀ خط سوم. شمارۀ ۱۲ و ۱۳. ص ۹۵؛ حیدربیگی، حسین. (۱۳۸۶). آهوی همیشه دویده در من. تهران: عرفان.