فعال اقتصادی و نمایندۀ پارلمان
مؤلف: سید اسحاق شجاعی
جلد اول، ویراست دوم
غلامعباس ابراهیمزاده فرزند ابراهیم در سال ۱۳۴۸ ش / ۱۹۷۰ م در ولسوالی شولگره، ولایت بلخ به دنیا آمد. او در خانواده فقیر به دنیا آمده بود و مجبور شد از کودکی کارهای سخت انجام دهد. نوجوان بود که خانوادهاش به شهر مزارشریف کوچ کرد و او توانست در این شهر تا صنف ۱۲ درس بخواند (ابراهیمزاده، ۱۳۹۵).
ابراهیمزاده در فعالیتهای اقتصادی استعداد داشت و با تلاش زیاد، در مدت کوتاه وضعیت اقتصادیاش بهتر شد. با سقوط حکومت طالبان، ابراهیمزاده در زمینۀ واردات نفت و گاز به فعالیت پرداخت و پس از مدتی توانست در بندر حیرتان امتیازاتی بگیرد و واردات و صادرات خود را به ازبکستان و دیگر کشورهای آسیای میانه گسترش داد. با فراهمشدن این فرصتها، ابراهیمزاده به لحاظ اقتصادی به رشد چشمگیری دست یافت و در مدت اندک به یک تاجر مواد سوختی و سرمایهدار معروف تبدیل شد (نوید، ۱۳۹۸).
در سالهای بعد ابراهیمزاده به سیاست روی آورد و در رقابتهای انتخابات دورۀ شانزدهم پارلمان در سال ۱۳۸۹ ش از حوزۀ بلخ حضور یافت و با رأی مردم ولایت بلخ، وارد پارلمان شد (خبرگزاری پژواک، ۱۳۹۶). وی همچنین در دورۀ بعدی در سال ۱۳۹۷ ش / ۲۰۱۸ م با رأی مردم بلخ به پارلمان راه یافت و اکنون (۱۳۹۸) نمایندۀ مردم بلخ در پارلمان است.
ابراهیمزاده در پارلمان، در کمیسیونهای اقتصاد ملّی، انکشاف دهات، زراعت و مالداری عضویت داشته است (همان).
ابراهیمزاده در سال ۱۳۸۹ ش «رادیو و تلویزیون مهر» را در شهر مزارشریف بنیاد گذاشت. این رادیو و تلویزیون دارای برنامههای معلوماتی، هنری، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی است (خلیق، ۱۳۸۹: ۱۶۶). ابراهیمزاده «شفاخانۀ بین المللی رهنورد» را در سال ۱۳۹۵ ش در شهر مزارشریف تأسیس کرد. او در این شهرچندین هوتل و مجموعههای تجاری و مسکونی دارد (نوید، ۱۳۹۸).
ابراهیمزاده در بخش آموزش نیز فعالیت داشته است. ایجاد چند لیسه و آموزشگاههای آزاد و نیز تأسیس مؤسسۀ آموزش عالی رهنورد با چندین دانشکده در مزارشریف از آن جمله است. این مؤسسه به علت کم بودن فیس، مورد استقبال ساکنان ولایات شمال کشور قرار گرفته و علاقهمندان زیادی را جذب کرده است (همان).
ابراهیمزاده از سالها پیش عضو حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمّد محقق بوده است. به گفتۀ خودش او در تأمین مصارف این حزب سهم عمده داشته است (ابراهیمزاده، ۱۳۹۵). ابراهیمزاده در سال ۱۳۹۶ ش از حزب وحدت آقای محقق روی گرداند و به حزب وحدت اسلامی به رهبری محمّدکریم خلیلی پیوست. اکنون (۱۳۹۸) او رئیس زون شمال حزب وحدت اسلامی افغانستان است (همان).
منابع: ابراهیمزاده، عباس.(۱۳۹۵). مصاحبۀ حضوری سید اسحاق شجاعی با عباس ابراهیمزاده. مزارشریف. ۱۷ جوزای ۱۳۹۵؛ خبرگزاری پژواک. (۱۳۹۶). «زندگینامۀ اعضای ولسی جرگۀ ولایت بلخ»، بازیابی ۲۳ میزان ۱۳۹۸؛ خلیق، صالحمحمّد. (۱۳۸۹). تاریخ روزنامهنگاری بلخ. تهران: انجمن نویسندگان بلخ؛ نوید، ذبیحالله. (۱۳۹۸). مصاحبۀ اینترنتی سید اسحاق شجاعی با ذبیح الله نوید، دانشجوی دانشگاه رهنورد. ۸ میزان ۱۳۹۸.