کتاب، در موضوع انسانشناسی
مؤلف: حسین رهیاب (بلخی)
جلد اول، ویراست دوم
این اثر کتابی است از ابراهیم حسنزاده یکاولنگی و آن را انتشارات عصر در تهران در سال ۱۳۸۲ ش در ۱۲۷ صفحه منتشر کرده است. مطالب این کتاب از بحث آفرینش آغاز میشود و با پاداش کار و کیفر کردار به پایان میرسد.
مباحث ابتدایی کتاب دربارۀ آفرینش انسان، خلقت زن، ازدواج آدم و حوا، هبوط آدم و حوا و دلایل آن، شیطانشناسی، عصمت پیامبر و بحثی دربارۀ روح است. در واقع، این بخش از کتاب را میتوان بخش ماقبل تاریخ یا دوران کهن یا مسائل ماورای هستی نامید که به گونهای به فهم و درک ما از آن و به نوع نگرش، تفکر و دریافت انسانها مربوط میشود. در این بخش، نویسنده مباحث را با دریافتهایی از فلسفۀ دینی و ارجاع به آیات قرآن پیگیری کرده است. او در ادامه به مباحث دنیایی پرداخته است. قَیّم بودن مرد بر زن، طلاق، حجاب، تساوی زن و مرد، رهبری دینی و سیاسی زنان و ازدواج نسل اول، بخشهای دیگری از کتاب را تشکیل میدهند. مباحث این بخشها تقریباً با هم ارتباط منطقی دارد و همه راجع به حقوق و جایگاه زنان است. کتاب مباحث دیگری هم دارد که به حکومت و ادارۀ امور زندگی بشر مربوط میشود. در ادامه نویسنده وارد مبحث گفتوگوی تمدنها میشود و مطالبی میآورد که با بخش دوم عنوان کتاب ارتباط دارد.
ابراهیم حسنزاده یکاولنگی در سال ۱۳۴۴ ش در قریۀ دهن سیرداغ رستم یکهاولنگ به دنیا آمده است. او ماستری فقه و معارف اسلامی گرفته است و نیز چند اثر تألیفی چاپشده دارد.
منبع: حسنزاده یکاولنگی، ابراهیم. (۱۳۸۲). ارتباط انسان و هستی و گفتگوی تمدنها در قرآن. تهران: عصر.