کتاب، در موضوع اسلام سیاسی معاصر
مؤلف: محسن شریفی
جلد اول، ویراست دوم
این کتاب تألیف منیر شفیق فلسطینی است. آن را سید غلامحسین موسوی به فارسی ترجمه کرده است و مؤسسۀ تحقیقاتی نهضت جهانی اسلام، برای اولینبار در سال ۱۳۶۳ ش در ۲۹۵ صفحه در تهران منتشر کرده است. انتشارات معصومین کتاب را با تجدید نظر و اصلاحات، در سال ۱۳۸۸ ش منتشر کرد، در ۳۳۰ صفحۀ وزیری با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه.
موسوی دربارۀ انگیزهاش از ترجمه کتاب مینویسد: «این نوشته چون پشتوانۀ عظیمی از تجارب سیاسی، انقلابی و مبارزاتی را در صحنههای انقلاب فلسطینی، عربی و اسلامی به همراه دارد، از اهمیت، غنا و اصالت خاصی برخوردار است» (یادداشت مترجم: ۵۹).
کتاب در یک مدخل و چهار فصل تنظیم شده است. در فصلهای اول و دوم مواردی چون زمینه و فرایند شکلگیری اسلام در فرهنگ عربی و اهمیت استراتژیک خاورمیانه، ویژگیهای تمدن اسلامی و نظام اقتصادی اسلام، تجزیۀ جهان اسلام، انهدام مبانی اقتصاد سنتی، تأسیس دولت اسرائیل و تثبیت آن بررسی شده است. وضعیت کشورهای تجزیهشده، وابستگی سیاسی، اقتصادی و آموزشی آنها به غرب و خطر دولت اسرائیل در منطقه و راهحلهای این مشکلات، در فصل سوم بررسی میشود. فصل چهارم به نحوۀ شکلگیری جوامع غربی اشاره میکند. سپس به شکست غربگرایی در جوامع اسلامی میپردازد و در پایان هم از افراد متعهد میخواهد که با بازگشت به اسلام و از روی آگاهی و ایمان، زمینۀ آزادی فلسطین و آزادی اندیشۀ مسلمین را از غربزدگی و غربگرایی فراهم آورند.
موسوی از علمای دینی ولایت دایکندی است. در حوزههای علمیۀ نجف و قم تحصیل کرده است و از فعالان سیاسی است. او علاوه بر ترجمۀ حاضر، کتابهای دیگری نیز ترجمه و تألیف کرده است.
منبع: شفیق، منیر. (۱۳۸۸). اسلام در مقابل انحطاط و غرب زدگی معاصر. ترجمۀ سید غلامحسین موسوی. مشهد: معصومین.