مگنس مارسدن، پروفیسور مردمشناسی و رئیس مرکز مطالعات آسیا در دانشگاه ساسکس بریتانیا در مراسم رونمایی ویراست دوم جلد اول دانشنامۀ هزاره در دانشگاه یوسیال لندن این پروژۀ تحقیقاتی را کاری بنیادی برای تحقیقات آینده راجع به افغانستان و اقوام مختلف ساکن در این کشور خواند. او گفت دانشنامۀ هزاره نهتنها به گسترش دانش و معلومات دربارۀ قوم هزاره کمک میکند؛ بلکه شاخصهایی را نیز برای مطالعۀ علمی وسیعتر دربارۀ موضوعات مختلف در منطقه فراهم میکند. این استاد دانشگاه افزود این نوع دانشنامهها که موضوعمحور هستند، نگاهی نقادانه به مباحث و موضوعات آکادمیک دارند و دروازهای به روی تحقیقات آینده در موضوعات مختلف میگشایند.
همچنین آقای مارسدن گفت انتظار میرود دانشنامۀ هزاره در کنار افزایش معلومات ما دربارۀ هزارهها، «معیارهایی را برای ورود به مباحث گستردهتر دربارۀ تنوع موجود در سرزمینی به نام افغانستان تنظیم کند». او افزود تدوین دانشنامۀ هزاره ایدهای جذاب است که راه را برای مطالعات بیشتر دربارۀ تاریخ و جامعه افغانستان هموار خواهد کرد.
مگنس مارسدن در عین حال به نقش دانشنامهها و دانشنامهنویسی در عرصۀ مطالعات آکادمیک پرداخت و گفت امروزه دانشنامهها در حوزۀ مباحث کلیدی آکادمیک نقش و سهم برجستهای دارند. او تحقیقات انجامشده در مرکز مطالعات آسیا در دانشگاه ساسکس بریتانیا را نمونهای از همینگونه پژوهشهای علمی در عرصۀ دانشنامهنویسی عنوان کرد.
بیشتر بخوانید:
عباسی: دانشنامۀ هزاره؛ تلاشی برای استعمارزدایی از تولید دانش