کتاب، مجموعۀ شعر
مؤلف: نادر احمدی
جلد اول، ویراست دوم
این کفشهای پیاده پنجاه قطعه از سرودههای سید عاصف حسینی است. کتاب را ژکفر حسینی در سال ۱۳۸۶ ش در کابل منتشر کرده است، در ۶۵ صفحۀ بیاضی با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه. این دومین مجموعۀ چاپ شدۀ این شاعر است.
شعرها در قالب آزاد سروده شدهاند و بیشترشان نیز بلند هستند. شاعر و ناشر در قطع، صفحهآرایی و طرح جلد کتاب طرحی متفاوت در انداخته است یکی از این تفاوتها قطع بیاضی این مجموعه است.
سید عاصف حسینی رشد ذوقی خود را در حلقۀ ادبی دُرّ دریِ مشهد طی کرده است. او می نویسد: «…این کفشهای پیاده دستاورد آموزههایی است که در مکتب ادبی دُرّ دری آموختم»(حسینی، ۲۰۱۶). این کفشهای پیاده روایت نسل دوم شعر مهاجرت افغانستان در ایران است.
درونمایۀ شعرهای این مجموعه، ترسیم یک فضای سیاه و گاه مایل به خاکستری است. اندوه و ناامیدی در آنها به حدی غلبه دارد که یکی از منتقدان، این شاعر را «یکی از بدبینترین آدمهای روی زمین» دانسته است (محمدی، ۲۰۱۳). گاه اگر کور سوی عشقی در این میان میدمد در رفع آن سیاهی ناتوان است. البته سیاهی و فقدان امید حاکم بر شعرها با صداقت شاعر درآمیخته است. نگاه و زبان در این کتاب، عاصف حسینی را شاعری مفهومگرا یا معناگرا معرفی میکند. او در زبان به شاخصههایی رسیده است که او را به جریان شعر حجم نزدیک میکند.
عاصف حسینی متولد ۱۳۵۹ ش در ولایت بلخ است. حسینی از سال ۱۳۸۷ ش در آلمان زندگی میکند. او سالها همکار رادیو آلمان بوده است و در سال ۲۰۱۶ م دکترای خود را در رشتهٔ مدیریت بحران بینالملل از مدرسهٔ سیاستگذاری ویلی برانت گرفته است (حسینی، ۲۰۱۶).
منابع: حسینی، سید عاصف. (۱۳۸۶). این کفش های پیاده. کابل: ژکفر حسینی؛ حسینی، سید عاصف. (۲۰۱۶).«معرفی کتاب چهار سیاره در اتاقم». وبسایت شخصی عاصف حسینی. بازیابی ۳۰ اسد ۱۳۹۶ و ۷ حمل ۱۳۹۹. www.asefhossaini.com؛ محمدی، رضا. (۲۰۱۳). «یکهفته یککتاب؛ کاتب بدبین رؤیاها؛ مرور چهار سیاره در اتاقم». بیبیسی فارسی. بازیابی ۲۵ سنبله ۱۳۹۶. www.bbc.com.