کتاب، پژوهش در موضوع شعرهای عاشورایی
مؤلف: محمدحسین فیاض
جلد اول، ویراست دوم
آسیبشناسی ادبیات عاشورایی، اثر محمود جعفری از سوی انتشارات سیمرغ، در سال ۱۳۹۱ ش در کابل منتشر شده است، در ۱۰۸ صفحه و با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه. نویسنده در این کتاب جریان ادبیات عاشورایی در افغانستان را بررسی و آسیبشناسی کرده است.
مؤلف در تعریف ادبیات عاشورایی میگوید: «ادبیات عاشورایی شاخهای از ادبیات آیینی است. منظور از آن، ادبیاتی است که به حوادث مربوط به عاشورای حسینی پرداخته باشد و از وقایع نهضت حسینی چه در قالب مدح و مرثیه و چه در قالب حماسه و اسطوره یاد کرده باشد» (جعفری، ۱۳۸۹).
کتاب یاد شده در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول را «کلیات و مفاهیم» تشکیل داده است. فصل دوم به آسیبشناسی ادبیات عاشورایی اختصاص دارد و در آن دو آسیب محتوایی (غلو، شعارزدگی، دروغ، مفاهیم غیرارزشی و عفو گناه) و شکلی (شعارزدگی، موسیقی مبتذل) مطرح شده است. در فصل سوم، عواقب و پیامدهای آسیبهای ادبیات عاشورایی و در فصل چهارم، عوامل آسیبهای ادبیات عاشورایی و راهکارهای آن، مورد بحث قرار گرفته است (همان).
محمود (شاهمحمود) جعفری متولد ۱۳۵۷ ش در ولسوالی قرهباغ غزنی است. او شاعر، پژوهشگر و صاحب تألیفاتی در شعر و پژوهش ادبی است.
منابع: جعفری، محمود. (۱۳۸۹). «آسیب شناسی ادبیات عاشورایی». وبلاگ صدای سوخته. بازیابی ۲۹ سنبله ۱۳۹۶. jafarimahmood.blogfa.com؛ فیاض، محمدحسین. (۱۳۹۳). شعر امروز غزنی. تهران: مؤسسۀ فرهنگی اکو.