نویسنده: محمدحسین محمدی
تصویرگر: منا علایی
ناشران: آمو و تاک
چاپ اول: تهران و کابل، زمستان ۱۳۹۸
۴۰۰۰ نسخه، ۲۴ صفحه، ۹۰ افغانی
دربارۀ کتاب:
آثار ادبی در رشد و تعالی کودکان و نوجوانان نقش بسزایی دارند. این آثار ضمن ارتباط با دنیای کودکان به آنها کمک میکنند تا شناخت بهتری از جهان داشته باشند و با مسایل مختلف به شکل سادهتری آشنا شوند.
بابا تاریکی در غارش زندگی میکند و شبها بیرون میآید و خاله خورشید روزها. بچهها که دوست دارند همیشه بازی کنند از آمدن تاریکی غمگین میشوند و دلیل ناراحتیشان را به شمالک میگویند. شمالک برای خوشحالی بچهها از بابا تاریکی میخواهد که دیگر از غارش بیرون نیاید تا خاله خورشید همیشه بتابد و بچهها به بازی خودشان ادامه بدهند. بچهها که ابتدا از این اتفاق خوشحالند کم کم از وضعیت جدید خسته میشوند. نبودن بابا تاریکی منجر به اتفاقات ناخوشایندی میشود و روند طبیعی زندگی را برهم میزند. آنها از شمالک میخواهند که بابا تاریکی برگردد.
بابا تاریکی قصۀ خیالات و آرزوهای کودکانه است. در این قصه تلاش شده است که علاقهمندی کودکان به بازی نشان داده شود و همچنین آنها دربارۀ موضوعاتی چون نیاز انسان به خواب، فهم شب و روز، ضرورت طلوع خورشید در روز و به دنبالِ آن تاریکی در شب و … به شناخت برسند. بابا تاریکی در شمار داستانهای تعلیمی است.
محمدی با شناخت از نیازهای کودکان با زبانی ویژه به خلق این اثر پرداخته است. کودک با خواندن این کتاب با واژهها و ساختار متفاوت زبانی روبهرو میشود.